Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 24. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Hokejisti Edmonton Oilers so z zmago začeli finale zahodne konference v severnoameriški ligi NHL. Kanadčani so v Dallasu premagali domače Stars s 3:2 po dveh podaljških ter tako povedli z 1:0 v seriji na štiri zmage. Junak tekme je postal Connor McDavid, ki je zadel po 32 sekundah drugega podaljška oziroma v 81. minuti.

BOSTON - Košarkarji Boston Celtics so v finalu vzhodne konference severnoameriške lige NBA povedli z 2:0 v zmagah, potem ko so na domačem igrišču premagali Indiana Pacers s 126:110. Ekipi igrata na štiri zmage. Jaylen Brown je bil s 40 točkami najboljši strelec Bostona in izenačil osebni rekord v končnici.

MILANO - Italijanski nogometni prvoligaš Milan je objavil, da Stefano Pioli ne bo več trener rdeče-črnih. Pioli je Milan vodil od novembra 2019, zadnjo tekmo pa bo ekipa pod njegovim vodstvom odigrala v soboto v domačem prvenstvu proti Salernitani. Po pisanju italijanskih medijev bo ta sporazumna prekinitev pogodbe odprla pot prihodu Portugalca Paula Fonsece, ki je dve sezoni vodil Lille v francoski ligi, v italijanski pa je vodil že Romo med letoma 2019 in 2021.

CAGLIARI - Italijanski nogometni strokovnjak Claudio Ranieri, ki je leta 2016 z Leicester Cityjem presenetljivo osvojil naslov angleškega prvaka, se je pri 72 letih odločil za konec trenerske poti, so poročale agencije, med njimi tudi Reuters. Ranieri je zadnjo tekmo vodil v četrtek, ko je njegov Cagliari izgubil proti Fiorentini z 2:3.

SYDNEY - Le dva meseca pred olimpijskimi igrami v Parizu se je za konec kariere pri vsega 22 letih odločila avstralska plavalka Chelsea Hodges. Dejala je, da so jo številne operacije pustile s "kolki 60-letnice", je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Hodges je plavala predvsem v prsnem slogu, ima pa že olimpijsko zlato, potem ko je na prejšnjih igrah v Tokiu zmagala v štafeti 4x100 m mešano skupaj z Emmo McKeon, Kaylee McKeown in Cate Campbell.

lr/lr
© STA, 2024