Študentje po zasedbi FDV nezadovoljni z odzivom univerze na njihove zahteve

Ljubljana, 23. maja - Študentje Univerze v Ljubljani so se danes z nezadovoljstvom odzvali na sklepe, ki jih je v odziv na njihove zahteve ta teden sprejel senat UL. Označili so jih za premalo konkretne.

Ljubljana. Protestna akcija študentov FDV v podporo Palestini, s katero so zahtevali, naj se FDV opredeli do trenutnega dogajanja v Gazi, ter od Univerze v Ljubljani zahtevali preklic projekta, pri katerem sodeluje z izraelsko univerzo Bar Ilan. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Protestna akcija študentov FDV v podporo Palestini, s katero so zahtevali, naj se FDV opredeli do trenutnega dogajanja v Gazi, ter od Univerze v Ljubljani zahtevali preklic projekta, pri katerem sodeluje z izraelsko univerzo Bar Ilan.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Izjavo rektorja UL po njihovem srečanju pred 10 dnevi so označili kot korak v pravo smer, vendar še vedno pogrešajo jasno opredelitev in obsodbo genocida v Gazi.

Kritični so tudi do dejstva, da univerza ne namerava prekiniti vezi z izraelskimi institucijami in podjetji, pri čemer so opozorili na izmikanje oz. prelaganje odgovornosti na druge politične instance.

Napovedali so stopnjevanje pritiska, dokler njihove zahteve ne bodo popolnoma izpolnjene.

Med drugim zahtevajo jasno obsodbo izraelskega genocida nad palestinskim ljudstvom in prekinitev vseh sporazumov o sodelovanju z izraelskimi institucijami.

lkr/spo/lkr
© STA, 2024