Vreme: Sprva delno jasno

Ljubljana, 23. maja - Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Predvsem v zahodni Sloveniji se lahko krajevne padavine nadaljujejo tudi v večer. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno. Popoldne bo predvsem na zahodu Slovenije nastalo nekaj ploh in neviht. Zapihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 19 do 23, v vzhodnih krajih do 25 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo možne posamezne plohe in nevihte. Nekoliko topleje bo. V nedeljo bo več spremenljive oblačnosti, krajevne padavine bodo znova pogostejše.

Vremenska slika: Nad severnim delom srednje Evrope je ciklonsko območje. V višinah se nad nami zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak, ki povzroča nestabilno vreme.

Napoved za sosednje pokrajine: Spremenljivo oblačno bo, predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki bodo jutri manj pogoste. Več suhega in sončnega vremena bo ob severnem Jadranu.

Biovreme: Danes in v petek bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden, le vremensko najbolj občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

snk/snk
© STA, 2024