V vipavskem Ekolatu se pripravljajo na odprtje tretje linije
Vipava, 22. maja - V družbi Ekolat, nekdanji Mlekarni Vipava, letno iz okoli 25 milijonov litrov slovenskega mleka izdelajo 4,5 milijona kilogramov mocarele. Izdelujejo jo na dveh polno operativnih linijah, kmalu bodo dodali še tretjo. S tem se bo količinski obseg proizvodnje povečal za 50 odstotkov. Do konca leta načrtujejo popolno avtomatizacijo.
Vipava, družba Ekolat.
Proizvodnji obrat družbe Ekolat.
Foto: STA
Vipava, družba Ekolat.
Novinarska konferenca družbe Ekolat na kateri so sodelovali namestnik vodje obrata Matej Premrl, prokurist Peter Selčan in vodja obrata Ekolat Luca Abbati.
Foto: STA
Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.613 znakov (brez presledkov) oziroma 290 besed.
Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov