V vipavskem Ekolatu se pripravljajo na odprtje tretje linije
Vipava, 21. maja - V družbi Ekolat, nekdanji Mlekarni Vipava, letno iz okoli 25 milijonov litrov slovenskega mleka izdelajo 4,5 milijona kilogramov mocarele. Izdelujejo jo na dveh polno operativnih linijah, kmalu bodo dodali še tretjo. S tem se bo količinski obseg proizvodnje povečal za 50 odstotkov.
Vipava, družba Ekolat.
Proizvodnji obrat družbe Ekolat.
Foto: STA
Vipava, družba Ekolat.
Novinarska konferenca družbe Ekolat na kateri so sodelovali namestnik vodje obrata Matej Premrl, prokurist Peter Selčan in vodja obrata Ekolat Luca Abbati.
Foto: STA
Trenutno zaposlujejo 45 ljudi, ki predvsem prihajajo iz lokalnega okolja, poleti pa zaposlijo še do 15 sezonskih delavcev in študentov.
Mleko za Ekolatovo mocarelo je v 95 odstotkih slovensko, le v poletnih mesecih, ko je povpraševanja več, v proizvodnjo vključijo tudi mleko iz Madžarske. Pri dobavi jim pomaga Združenje kmetijskih zadrug Mlekop.
Do konca leta načrtujejo popolno avtomatizacijo proizvodnje.