Vreme: Oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami

Ljubljana, 21. maja - Popoldne predvsem na vzhodu bodo nevihte lahko tudi močnejše. V notranjosti Slovenije bo sprva pihal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa bo popoldne zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Bled.
Dež, padavine, dežne kaplje, deževje.
Foto: Katja Kodba/STA
Arhiv STA

Zvečer in ponoči bodo padavine v večjem delu Slovenije prehodno ponehale.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne od 16 do 23 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes popoldne bodo predvsem v vzhodni Sloveniji lahko nastajale močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra.

Obeti: V četrtek bo spremenljivo oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale plohe in nevihte. V petek bo nekaj več sonca, popoldne bo v notranjosti države nastalo nekaj ploh in neviht.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki bo čez dan prešla naše kraje. Pred njo z vetrom južnih smeri v višinah k nam doteka vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo prevladovalo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. Ob prehodu vremenske fronte bodo nastajali krajevni nalivi. V sredo bo v krajih severno in zahodno od nas pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in povečini suho.

Biovreme: Danes bo vremensko obremenitev občutilo veliko ljudi, zvečer bo popustila in spanje v noči na sredo ne bo več moteno. V sredo bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

snk/snk
© STA, 2024