Pregled - evropske volitve 2024 do 15. ure

Ljubljana, 20. maja - Pregled dogodkov, povezanih z evropskimi volitvami, do 15. ure.

LJUBLJANA - Stranka Svoboda se na evropske volitve podaja s sloganom V Evropi s svojo glavo. Program, ki so ga predstavili na današnji novinarski konferenci, po besedah nosilke kandidatne liste in aktualne poslanke Irene Joveve (Svoboda/Renew) naslavlja tisto, kar ljudem največ pomeni: mir, zdravo okolje, enotnost in dobre možnosti za svoboden način življenja. V programu so poudarili tudi pomen zelenega prehoda, prehranske samozadostnosti in obnovljivih virov energije in se zavzeli za svobodo medijev in enakopravnost vseh.

LJUBLJANA - V Zvezi združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja (ZZB NOB) Slovenije pozivajo k udeležbi na junijskih volitvah v evropski parlament. Volivce pozivajo, da na volitvah izberejo možnosti, ki ohranjajo mir in krepijo izvorne temelje EU, protifašizem in protinacizem in ki krepijo demokracijo, vladavino prava in človekove pravice.

LJUBLJANA - Zbor za republiko je sprejel odločitev, da se na evropskih volitvah ne opredeljuje do posameznih kandidatov, političnih strank in poslanskih skupin v Evropskem parlamentu, podpirajo pa tiste, ki delijo njihova stališča. Med drugim zavračajo centralizacijo EU in podpirajo tesnejše sodelovanje na področju zunanjih meja, varnosti in obrambe, so navedli.

mo/apo
© STA, 2024