Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 20. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

NEW YORK/DENVER - Košarkarji Minnesote Timberwolves so ponoči v odločilni sedmi tekmi drugega kroga končnice zahodne konference v severnoameriški ligi NBA v Denverju premagali Nuggets z 98:90 in se s 4:3 v zmagah uvrstili v konferenčni finale. Na vzhodu so v sedmi tekmi slavili Indiana Pacers, ki so v gosteh s 130:109 odpravili New York Knicks.

ABU DABI - Na svetovnem prvenstvu v judu v Abu Dabiju je Martin Hojak v konkurenci do 73 kg nepričakovano izpadel že v uvodnem krogu. Čeprav je imel 26-letni slovenski reprezentant večino dvoboja pobudo, ga je z odločilno akcijo tik pred koncem presenetil 20-letni Romun Ioan Dzitac.

LJUBLJANA - Poljska teniška zvezdnica Iga Swiatek, ki je po zmagi v Madridu v soboto zmagala tudi na turnirju masters 1000 v Rimu, še povečuje prednost na svetovni teniški lestvici WTA. Pred najbližjo zasledovalko in poraženko turnirja v Rimu, Arino Sabalenko iz Belorusije, ima že več kot 3500 točk naskoka. Kaja Juvan je na 129. mestu najboljša Slovenka.

LOUISVILLE - Američan Xander Schauffele je zmagovalec drugega letošnjega majorja v golfu, 106. prvenstva PGA, ki je potekal na igrišču Valhalla v Louisvillu. Aktualni olimpijski prvak je s tem osvojil svoj prvi naslov na turnirju major, zmagal pa je pred rojakom Brysonom DeChambeaujem in Norvežanom Viktorjem Hovlandom.

BEOGRAD - Plavalka Branika Katja Fain je bila konec tedna najboljša v seštevku dveh izidov na plavalnem mitingu Trofej Beograda. V srbski prestolnici se je slovenska olimpijka veselila zmag na 100, 200 in 400 m prosto.

nem/ag/nem
© STA, 2024