Vreme: Delno jasno s spremenljivo oblačnostjo

Ljubljana, 20. maja - Popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo pooblačilo. Krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, bodo od jugozahoda zajele večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.

V torek bo povečini oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Možni bodo tudi močnejši nalivi. V notranjosti Slovenije bo sprva pihal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa bo čez dan zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 stopinj Celzija.

Opozorilo: V torek popoldne bodo lahko nastajale močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra.

Obeti: V sredo bo spremenljivo z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severni polovici Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo veter zahodnih smeri. Tudi v četrtek bo spremenljivo s plohami in nevihtami. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.

Vremenska slika: Nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka, ki sega tudi proti Franciji. Od jugozahoda doteka k nam vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, več oblačnosti bo v krajih južno od nas. Popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. V torek bo prevladovalo oblačno vreme. V krajih zahodno in severno od nas bodo že zjutraj plohe in nevihte, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu. Ob prehodu vremenske fronte bodo nastajali krajevni nalivi.

Biovreme: Danes se bo vremenska obremenitev postopno stopnjevala. V noči na torek in v torek čez dan bo obremenitev občutilo veliko ljudi, zvečer bo popustila in spanje v noči na sredo ne bo več moteno.

snk/snk
© STA, 2024