Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 19. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so na šesti tekmi serije z Oklahomo City Thunder z izidom 117:116 zabeležili še četrto zmago in se uvrstili v finale zahodne konference končnice severnoameriške lige NBA. Luka Dončić je z 29 točkami, 10 skoki in 10 podajami dosegel trojni dvojček za Dallas, ki je v drugem polčasu preobrnil zaostanek 17 točk. S tem se je Dallas drugič v zadnjih treh sezonah uvrstil v konferenčni finale, kjer se bo pomeril z zmagovalcem zadnje tekme serije med Minnesoto Timberwolves in Denver Nuggets.

RIJAD - Ukrajinski boksar Oleksander Usik je postal absolutni svetovni prvak v težki kategoriji, potem ko je v Rijadu po točkah premagal Britanca Tysona Furyja po 12 rundah in mu prizadejal prvi poraz v njegovi karieri. Usik je zmagal z deljeno sodniško odločitvijo z 2:1. Usik je prvi absolutni prvak v težki kategoriji po Lennoxu Lewisu, ki je bil okronan leta 1999 v Las Vegasu, ko je osvojil naslov z zmago po točkah proti Evandru Holyfieldu.

TACEN - Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu so zelo dobri kvalifikacijski nastopi za slovenskimi kanuisti. Vsi trije so se uvrstili v finale, Benjamin Savšek je zabeležil najhitrejši čas, Luka Božič je bil četrti, Žiga Hočevar pa sedmi. Savšek in Božič se v internem dvoboju potegujeta tudi za olimpijski nastop. Trem slovenskim kanuistkam pa se ni uspelo uvrstiti v finale 12 najboljših. Še najbližje je bila Eva Alina Hočevar, ki je zasedla 16. mesto.

TOKIO/LONDON - Neja Filipič, atletinja ljubljanskega Massa, je bila druga na mitingu zlate svetovne serije v Tokiu, v troskoku je skočila 13,86 metra. Klara Lukan je bila četrta na posebnem atletskem tekmovanju v teku na 10.000 m v Londonu in je s časom 31:13,18 izpolnila normo za evropsko prvenstvo junija v Rimu.

EDMONTON - Evan Bouchard in Ryan Nugent-Hopkins sta dosegla gol in dve podaji za Edmonton Oilers, ki je dosegel zmago s 5:1 proti Vancouver Canucks v šesti tekmi polfinala zahodne konference končnice severnoameriške hokejske lige v dvorani Rogers Place v Edmontonu. Ekipi sta poravnani 3:3 v zmagah. Odločilna sedma tekma drugega kroga končnice lige NHL v seriji na štiri dobljene tekme bo v torek v Vancouvru. Edmonton je v prvem krogu končnice izločil Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja s 4:1 v zmagah.

am/am
© STA, 2024