Predstavniki staršev, ravnateljev in učiteljev opozorili na alarmantno stanje v šolstvu

Ljubljana, 17. maja - Predstavniki staršev, ravnateljev in učiteljev so na skupni novinarski konferenci opozorili na alarmantno stanje v javnem šolstvu. Predsednica združenja ravnateljev Mojca Mihelič je izpostavila premalo denarja in zakonsko prenormiranost.

Ljubljana, OŠ Danile Kumar.
Novinarska konferenca Zveze aktivov svetov staršev Slovenije, Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije ter Združenja ravnateljev in pomočnikov ravnateljev Slovenije na temo ohranitve vsem dostopnega kakovostnega javnega šolstva.
Predsednica ZASSS Lara Romih, ravnateljica OŠ Danile Kumer Mojca Mihelič in glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj.
Foto: Živa Ogrin/STA

Da Slovenija vstopa v eno najhujših kriz na področju šolstva in da je za rešitve zadnji trenutek, je opozoril glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Branimir Štrukelj. Če se šole kadrovsko ne bodo okrepile, bo kakovost javnega izobraževanja padla. Predsednica Zveze aktivov svetov staršev Lara Romih je izpostavila neurejenost učnih načrtov, preobsežna učna gradiva, duševne stiske otrok in vedno višje izdatke staršev za šolo.

Premierja Roberta Goloba so pozvali, naj se z njimi sestane. Med ključnimi rešitvami so izpostavili konsenz glede tega, koliko denarja nameniti šolstvu.

kab/apo
© STA, 2024