Kriminalisti opravili hišne preiskave pri osebah in državnemu organu zaradi suma zlorabe uradnega položaja pri razpisu za financiranje projektov

Ljubljana, 16. maja - Kriminalisti so na območju policijske uprave Ljubljana in Maribor včeraj izvedli pet preiskav stanovanjskih in poslovnih prostorov ter prostorov državnega organa, so potrdili na policijski upravi Ljubljana. Po informacijah STA gre za preiskavo, povezano z razpisom, zaradi katerega je odstopila ministrica Sanja Ajanović Hovnik.

Policija sumi, da so tri fizične osebe in ena pravna oseba izvršile kaznivo dejanje. Dosegle so, da so se na razpis uvrstile organizacije, ki niso izpolnjevale kriterijev.

Ministrstvo za javno upravo je lani objavilo razpis za krepitev državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij. Komisija za preprečevanje korupcije je zaznala sum kršitve nasprotja interesov pri izvedbi razpisa in uvedla preiskavo zoper nekdanjo ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik, ki je sicer pred tem odstopila.

kab/lte/mo
© STA, 2024