Vreme: Deževno

Ljubljana, 16. maja - Zvečer se bodo padavine razširile proti vzhodu in ponoči bo sprva pogosto deževalo, tudi grmelo. Do jutra bodo padavine že povečini ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do okoli 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek se bo delno zjasnilo, bolj jasno bo v vzhodni polovici Slovenije. Predvsem v zahodnih krajih bodo še plohe in kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23, na severozahodu okoli 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zvečer in v prvem delu noči na petek se bodo ob prehodu vremenske fronte pojavljali močni krajevni nalivi.

Obeti: V soboto bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla ali nizka oblačnost. V nedeljo bo dokaj sončno vreme, popoldne bodo posamezne plohe, lahko tudi zagrmi.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo ter zahodnim in severnim Sredozemljem je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta bo zvečer prešla Slovenijo. Pred njo k nam v višinah od jugozahoda priteka razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in sprva ponoči bodo padavine pogoste, a do jutri zjutraj bodo, razen na območju Karnijskih in Julijskih Alp, ponehale. Ob severnem Jadranu se bo prehodno okrepil jugo. V petek se bo delno razjasnilo, le na območju Alp bo še deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

ikr/ikr
© STA, 2024