Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 15. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TACEN - Organizatorji evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so zaradi hidrološke napovedi, ki za prihodnje dni predvideva precej zvišan vodostaj reke Save, spremenili urnik tekmovanj, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije. Prva tekma posamičnega kajakaškega krosa bo tako na sporedu v sredo ob 16.40, a bo zaprtega značaja.

NEW YORK/DENVER - Košarkarji New York Knicks so v drugem krogu končnice vzhodne konference severnoameriške lige NBA doma premagali Indiano Pacers s 121:91 in v seriji na štiri zmage povedli s 3:2. Enako je uspelo Denver Nuggets, ki so na domačem parketu s 112:97 premagali Minnesoto Timberwolves in so le še zmago oddaljeni od konferenčnega finala na zahodu.

EDMONTON - Hokejisti Edmontona so v polfinalu vzhodne konference severnoameriške lige NHL premagali Vancouver Canucks s 3:2 in izid v zmagah izenačili na 2:2. Na vzhodu pa je Boston na gostovanju na Floridi presenetljivo slavil z 2:1 in v skupnem seštevku znižal na 2:3.

LJUBLJANA - Mladi belgijski kolesar Cian Uijtdebroeks je odstopil od dirke po Italiji. Uijtdebroeks se zadnje dni ni dobro počutil, po torkovi etapi pa je zbolel, je na družbenem omrežju X sporočila njegova ekipa Visma-Lease a Bike.

LJUBLJANA - Nemški biatlonski trener Ricco Gross, ki je zadnji dve leti vodil slovensko reprezentanco, bo po novem prvi trener bolgarske izbrane vrste. Štirikratni olimpijski prvak je z Bolgari podpisal pogodbo za naslednji dve sezoni oziroma do olimpijskih iger 2026 v Italiji, so na spletu potrdili pri tamkajšnji zvezi.

nem/ag/nem
© STA, 2024