V Lenartu stekla gradnja prizidka ob osnovni šoli

Lenart, 14. maja - V Lenartu so danes slovesno obeležili začetek gradnje 7,5 milijona evrov vrednega prizidka k tamkajšnji osnovni šoli. Ob šoli so zasadili hrast in odkrili ploščo, ki jo bodo vgradili v prizidek. Ta bo končan predvidoma julija 2025, tako da bi lahko 1. septembra prihodnje leto v njem stekel pouk.

Lenart, OŠ Lenart.
Učenci Osnovne šole Lenart so skupaj z ravnateljem Marjanom Zadravcem, županom Janezom Krambergerjem in poslancem Francem Breznikom ob šoli zasadili hrast, z njegovo posaditvijo so obeležili začetek gradnje prizidka ob šoli.
Foto: Vida Toš/STA

Lenart, OŠ Lenart.
Župan Lenarta Janez Kramberger je ob začetku gradnje prizidka ob osnovni šoli povedal, da gre za največjo investicijo v zgodovini občine Lenart.
Foto: Vida Toš/STA

Lenart, OŠ Lenart.
Ravnatelj OŠ Lenart Marjan Zadravec je ob začetku gradnje prizidka ob osnovni šoli povedal, da gre že za peti prizidek k lenarški osnovni šoli.
Foto: Vida Toš/STA

Lenart, OŠ Lenart.
Poslanec Franc Breznik je ob začetku gradnje prizidka ob osnovni šoli otrokom zaželel veliko uspehov.
Foto: Vida Toš/STA

Lenart, OŠ Lenart.
Ravnatelj OŠ Lenart Marjan Zadravec, poslanec Franc Breznik in župan Lenarta Janez Kramberger so ob začetku gradnje odkrili tudi ploščo, ki jo bodo, ko bo prizidek ob šoli izgrajen, vgradili vanj.
Foto: Vida Toš/STA

Ravnatelj Marjan Zadravec je povedal, da bodo pridobili devet učilnic prvega triletja, knjižnico, čitalnico in skupni prostor za učiteljske konference, štiri specializirane učilnice in kabinete za učitelje. Povečali bodo tudi jedilnico. Prizidek bo na severu današnje šole in se bo razprostiral na 2690 kvadratnih metrih površin.

Župan Lenarta Janez Kramberger je aprila z izvajalcem del podpisal 7,5 milijona evrov vredno pogodbo za gradnjo prizidka. Kot je povedal, gre za največjo investicijo v zgodovini občine Lenart.

vit/np
© STA, 2024