Vreme: Sprva pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, popoldne delna razjasnitev

Ljubljana, 14. maja - Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne se bo na vzhodu oblačnost trgala. Predvsem v zahodni Sloveniji bo nastalo nekaj posameznih ploh in neviht. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo se bo dopoldne ponovno pooblačilo, popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Proti večeru se bodo pojavile tudi nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 16 do 22, v Zgornjesavski dolini okoli 14 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, tudi nevihtami. V noči na petek se bo dež okrepil, tudi nevihte bodo pogostejše. V petek dopoldne bo še spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, popoldne se bo od juga jasnilo, predvsem v zahodni Sloveniji so še možne posamezne plohe in nevihte. V četrtek bo še pihal veter vzhodnih smeri.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad Britanskim otočjem pa je ciklon z vremensko fronto, ki se bliža Alpam. V višinah k nam priteka razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v Alpah ter v krajih južno od nas. Popoldne in zvečer se bo od vzhoda jasnilo. V sredo bo v krajih zahodno od nas sprva oblačno z občasnimi padavinami, drugod pa delno jasno. Čez dan se bo oblačnost povečala v vseh sosednjih pokrajinah. Popoldne bodo predvsem v Alpah ter v notranjosti Hrvaške nastale posamezne krajevne plohe.

Biovreme: Danes se bo vremenska obremenitev povečala. V sredo bo obremenitev zaradi vremena zmerna in se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

mva/mva
© STA, 2024