FDV za prekinitev sodelovanja z izraelskimi ustanovami, povezanimi z orožarsko industrijo

Ljubljana, 13. maja - Vodstvo Fakultete za družbene vede je danes v luči protesta študentov v podporo Palestini od Univerze v Ljubljani zahtevalo takojšnjo prekinitev sodelovanja z izraelskimi univerzami in podjetji, ki imajo dokazano povezave z izraelskim vojaško-industrijskim kompleksom.

Ljubljana.
Protestna akcija študentov FDV v podporo Palestini, s katero so zahtevali, naj se FDV opredeli do trenutnega dogajanja v Gazi, ter od Univerze v Ljubljani zahtevali preklic projekta, pri katerem sodeluje z izraelsko univerzo Bar Ilan.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Kot so ob tem še zapisali, se zavedajo, da vojaška in finančna podpora izraelski vojski omogoča nadaljevanje krvavih pobojev v Gazi.

S tem so sledili zahtevam študentov, ki od sredine prejšnjega tedna spričo dogajanja v Gazi protestno zasedajo eno od predavalnic na fakulteti v podporo Palestincem.

Slovenski študenti na FDV so se pridružili protestnemu valu v podporo Palestini na fakultetah po vsem svetu. Danes se je z njimi sestal tudi rektor ljubljanske univerze Gregor Majdič, da bi prisluhnil njihovim zahtevam.

sg/akt/sg
© STA, 2024