Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MINNEAPOLIS - Košarkarji Denver Nuggets so v polfinalu zahodnega dela končnice severnoameriške lige NBA v Minneapolisu s 117:90 ugnali Minnesoto Timberwolves, s tem so branilci naslova prvaka znižali izid v zmagah na 1:2. Slednje je v polfinalu vzhodnega dela uspelo tudi ekipi Indiana Pacers, ki je doma New York Knicks premagala s 111:106.

VANCOUVER - Hokejisti Vancouver Canucks so v polfinalu zahodnega dela končnice severnoameriške lige NHL doma izgubili, Edmonton Oilers je po podaljšku zmagal s 4:3 in izenačil v zmagah na 1:1. Na vzhodnem delu so igralci Floride Panthers v Bostonu s 6:2 premagali Bruins in povedli z 2:1.

LE MANS - Španski motociklist in vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP, Jorge Martin (Pramac Ducati), je zmagovalec kvalifikacij pred veliko nagrado Francije v Le Mansu. Španec je bil hitrejši od aktualnega svetovnega prvaka, Italijana Francesca Bagnaie (Ducati). Tretji je bil Španec Maverick Vinales (Aprilia).

LJUBLJANA - Vrhniški Siliko je dobil prvo tekmo finala 29. sezone lige 1. SFL. Vrhniški igralci malega nogometa so po šestmetrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Druga tekma bo v petek, 17. maja, na Vrhniki.

nem/jz/nem
© STA, 2024