Nadaljuje se iskalna akcija pogrešanega 44-letnega državljana Nemčije

Bovec, 11. maja - Na območju naselja Soča v občini Bovec se nadaljuje iskalna akcija pogrešanega 44-letnega državljana Nemčije Wernerja Nilsa Bastiana. Danes so se policistom v iskalni akciji pridružili gasilci, pripadniki enote reševalnih psov in člani Društva za reševanje iz vode. Pogrešanega skupaj išče približno 20 ljudi.

Bovec.
Pogrešani 44-letni Werner Nils Sebastian.
Foto: PU Nova Gorica

Pogrešani je visok 180 centimetrov, suhe postave, ima krajše pristrižene lase, oblečen je bil v modro majico z dolgimi rokavi in sive kratke hlače. Nazadnje je bil opažen v četrtek okoli 21.45 v enem od kampov v naselju Soča, od koder je nato odšel neznano kam, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica (PU Nova Gorica).

Iskalna akcija pogrešanega nemškega državljana se je začela v petek v jutranjih urah na območju naselja Soča. Iskanje je bilo usmerjeno predvsem na strugo reke Soče z njenimi bregovi. Poleg policistov Policijske postaje Bovec, ki so vodili iskalno akcijo, in pripadnikov gorske policijske enote PU Nova Gorica, so v njej sodelovali tudi pripadniki Gorske reševalne službe Bovec, več članov enote reševalnih psov in gasilci PGD Bovec, Log pod Mangartom in Srpenica.

V reševanje sta bila vključena tudi pripadnika Društva za reševanje iz vode Slovenije, ki sta strugo pregledovala s kajaki, pomoč pri iskanju so nudili tudi domačini in njegovi prijatelji. V petek dopoldan se je v iskanje vključil tudi policijski helikopter, gasilci pa so teren pregledali tudi z dvema dronoma.

Policija vse, ki bi o pogrešanem imeli kakršnekoli informacije oz. bi ga opazili, zaproša, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

vte/jb
© STA, 2024