Park vojaške zgodovine z dogodkoma v znak slovensko-britanskega zavezništva

Pivka, 5. maja - Pri vasi Suhorje v Brkinih je Park vojaške zgodovine z obrambnim ministrstvom in veleposlaništvom Združenega kraljestva pripravil spominsko slovesnost, na kateri so zaznamovali 79. obletnico padca britanskega letala Spitfire MH980. Park je danes prejel tudi dva zgodovinska eksponata, so sporočili iz te muzejske ustanove.

Pivka, Park vojaške zgodovine.
Nagovor soproga predsednice države Aleša Musarja na slovesnosti ob predaji donacij Parku vojaške zgodovine.
Foto: Simon Avsec

Pivka, Park vojaške zgodovine.
Park vojaške zgodovine je prejel donaciji - sabljo, ki jo je muzeju podaril soprog predsednice države Aleš Musar, in polkovni kilt britanske vojske, ki ga je muzeju izročila britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler.
Foto: Simon Avsec

Pivka, Park vojaške zgodovine.
Soprog predsednice države Aleš Musar in britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler sta Parku vojaške zgodovine predala sabljo, ki jo je namestniku vrhovnega poveljnika zavezniških sil v Evropi v letih 1994-1998 Jeremyju Mackenzieju podarilo ministrstvo za obrambo za njegova prizadevanja za članstvo Slovenije v Natu, in polkovni kilt britanske vojske.
Foto: Simon Avsec

Suhorje.
Polaganje venca ob obletnici padca britanskega letala Spitfire MH980 med drugo svetovno vojno pri vasi Suhorje v Brkinih v organizaciji Parka vojaške zgodovine v Pivki, obrambnega ministrstva RS in britanskega veleposlaništva.
Foto: Simon Avsec

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 890 znakov (brez presledkov) oziroma 136 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mde/bst
© STA, 2024