V nesreči na avtocesti pri Brezovici umrl voznik cisterne

Ljubljana, 5. maja - V prometni nesreči tovornega vozila s cisterno, ki se je zjutraj zgodila na primorski avtocesti pri Brezovici v smeri proti Ljubljani, se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Gre za 33-letnega državljana Bosne in Hercegovine z bivanjem v Sloveniji, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Brezovica.
Zaradi prometne nesreče je bila dopoldne zaprta primorska avtocesta pred Brezovico v smeri proti Ljubljani. Obvoz je bil možen po regionalni cesti za osebna vozila med priključkoma Vrhnika in Brezovica.
Foto: Profil promet.si na družbenem omrežju X

Kot so pojasnili, voznik ni vozil po sredini prometnega pasu, pač pa je zavil v desno preko odstavnega pasu v obcestni jarek, kjer se je tovorno vozilo s polpriklopnikom zaradi brežine prevrnilo na desno. Obstalo je na strehi, voznik pa je ostal ukleščen v njem.

Avtocesta je trenutno odprta, ostaja pa na odseku med Vrhniko in Brezovico zastoj, dolg skoraj štiri kilometre. Do zastojev prihaja tudi na več drugih odsekih primorske avtoceste. Prav tako je povečan promet na cestah proti mejnim prehodom iz smeri Hrvaške proti Sloveniji.

bg/bg
© STA, 2024