Vreme: Posamezne plohe s kakšno nevihto

Ljubljana, 2. maja - Zvečer in ponoči bodo še nastajale posamezne plohe, med njimi bo lahko tudi kakšna nevihta. Veter bo ponehal. V petek zjutraj bo oblačno z rahlimi padavinami, najnižje temperature bodo od 7 do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo večinoma oblačno z rahlimi padavinami. Ponekod bo zapihal šibak severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto se bo postopno delno zjasnilo, še se bodo pojavljale plohe. V nedeljo bo večinoma sončno, popoldne se bo pooblačilo, v hribovitem svetu bo lahko nastala kakšna ploha. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi v višinah k nam priteka dokaj vlažen in hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in ponoči bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Pihal bo južni veter. V petek bo večinoma oblačno, ob severnem Jadranu bo večinoma suho, drugod bo občasno deževalo.

ikr/ikr
© STA, 2024