Vreme: Spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami

Ljubljana, 2. maja - Danes bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, več sonca bo na vzhodu. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, v severozahodni Sloveniji okoli 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, najvišje dnevne od 12 do 17 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto se bo postopno delno zjasnilo, še se bodo pojavljale plohe. V nedeljo bo večinoma sončno, popoldne bo v hribovitem svetu nastala kakšna ploha.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi v višinah k nam priteka dokaj vlažen in hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Pihal bo južni veter, ob severnem Jadranu okrepljen jugo. V petek bo večinoma oblačno, ob severnem Jadranu bo večinoma suho, drugod bo občasno deževalo.

Biovreme: V četrtek in petek bo obremenitev zmerna in se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

ikr/ikr
© STA, 2024