Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 28. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MILANO - Slovenska atletinja Anita Horvat, evropska dvoranska podprvakinja v teku na 800 metrov, je na mitingu v Milanu zmagala v teku na 600 metrov in s časom 1:25,59 minute za 67 stotink sekunde popravila državni rekord, ki ga je lani postavila prav tako na tem tekmovanju.

LOS ANGELES - Košarkarji Los Angeles Lakers so ponoči v konferenčnem četrtfinalu zahodne konference v severnoameriški ligi NBA doma s 119:108 premagali Denver Nuggets in dosegli prvo zmago v seriji na štiri zmage, v kateri zdaj Denver vodi s 3:1. Oklahoma City Thunder je po visoki zmagi s 106:85 nad New Orleans Pelicans prednost v zmagah povišala na 3:0

NEW YORK - Hokejisti Boston Bruins so ponoči v konferenčnem četrtfinalu vzhodne konference severnoameriške lige NHL premagali Toronto Maple Leafs s 3:1 in v seriji na štiri zmage povedli s 3:1. Takšen je izid tudi v serijah med Florida Panthers in Tampa Bay Lightning ter Carolina Hurricanes in New York Islanders. Dallas Stars so proti Vegasu znižali na 1:2.

TALLINN - V Talinu v Estoniji je potekala zadnja tekma svetovnega pokala v tekvondoju pred evropskim prvenstvom, ki bo čez dober teden v Beogradu. Slovenski reprezentanti so na predsednikovem pokalu Evrope osvojili štiri medalje, zlat je bil Lin Kovačič, so sporočili iz krovne slovenske zveze. Domen Molj, Ivan Trajković in Patrik Divković so bili bronasti.

SZEGED - Slovenski veslači še naprej ostajajo brez olimpijskega nastopa. Nina Kostanjšek in Isak Žvegelj se na kvalifikacijski regati v Szegedu nista prebila med najboljše tri, ki so si zagotovili pot v Francijo. Zadnjo priložnost bodo imeli veslači med 19. in 21. majem na regati v Luzernu.

nem/jz/ag/nem
© STA, 2024