Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 26. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

KAMNIK - V odbojkarski ligi DOL Sportklub za ženske bo ob 18. uri na sporedu četrta tekma med Novo KBM Branik in Calcitom Volleyjem. Kamničanke bodo imele na voljo drugo zaključno žogo za osvojitev naslova prvaka, medtem ko bodo skušale domačinke izsiliti odločilno peto tekmo.

CELJE - Nogometaši Celja lahko v nedeljo drugič v zgodovini postanejo državni prvaki. V 33. krogu Prve lige Telemach bodo ob 15. uri gostili Olimpijo. Če ta ne zmaga, bodo Celjani potrdili drugo zvezdico. Celje, prvak v sezoni 2019/20, ima po 32 od 36 krogov 72 točk oziroma devet več od Olimpije.

SZEGED - Veslača Nina Kostanjšek in Izak Žvegelj bosta v nedeljo v Szegedu nastopila v finalu olimpijskih kvalifikacij za nastop na igrah v Parizu. Že v četrtek so se v finale uvrstile Rusinja Tatjana Klimovič in Wiktoria Kalinowska iz prve predtekmovalne skupine ter Azerbajdžanka Diana Dimčenko in Ukrajinka Jevhenija Dovhodko.

TREBNJE - Gostitelj letošnjega državnega prvenstva v cestnem kolesarstvu v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije je Občina Trebnje, ki bo 20. junija gostila vožnjo na čas v mladinskih in elitnih kategorijah za ženske in moške. Vrhunec bo na sporedu tri dni kasneje, 23. junija, s cestno dirko. Državno prvenstvo bo dober teden po dirki po Sloveniji, ki bo v obdobju od 12. do 16. junija. Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar kot branilec naslova v obeh disciplinah letos na državnem prvenstvu ne bo tekmoval. Pogačar bo nastopil na dirki po Italiji.

LOS ANGELES - Severnoameriška košarkarska liga NBA je objavila drugega prejemnika nagrade, ki so jo poimenovali po slovitemu košarkarju Jerryju Westu, katerega vzdevek v času kariere je bil "Mr. Clutch". Trofejo Jerryja Westa za redni del sezone 2023/24 je prejel košarkar Golden State Warriors Stephen Curry. Curry je v rednem delu sezone znal prevzeti odgovornost ter je bil sposoben zadeti koš v odločilnih trenutkih povsem ob koncu tekem.

PHILADELPHIA - Zvezdnik ekipe iz Philadelphie Joel Embiid je v četrtek dosegel 50 točk in moštvo 76ers popeljal do pomembne zmage s 125:114 nad New York Knicks v prvem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige. Sixers so v končnici vzhodne konference lige NBA po dveh porazih le dočakali prvo zmago. V zadnji tekmi večera so LeBron James in Los Angeles Lakers gostili zvezdniško zasedbo aktualnih prvakov iz Denverja z Nikolo Jokićem na čelu. Zmagal je Denver, ki ga od napredovanja v drugi krog loči le še ena zmaga.

am/gj/lr/ag/tb/alz/am
© STA, 2024