Prometna napoved do 2. maja

Ljubljana, 25. aprila - Zaradi prihajajočih praznikov in počitnic je že od danes naprej pričakovan močno povečan promet in daljši potovalni časi na različnih odsekih po Sloveniji, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

V soboto in nedeljo, 27. in 28. aprila, ter v sredo in četrtek, 1. in 2. maja bo med 8. in 22. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Zaradi današnjega praznika v Italiji je pričakovan močno povečan promet na primorski avtocesti ter na hitri cesti Vipava-Razdrto-Ljubljana.

Danes, predvidoma po 22. uri, je na štajerski avtocesti proti Mariboru pred izvozom Lukovica načrtovana 30 minutna popolna zapora na odseku Krtina-Blagovica, obvoza ne bo. Pred in po vzpostavitvi 30-minutne popolne zapore bodo iz četrtka (zvečer) na petek (ponoči), med 18. in 2. uro, zaradi odstranitve vertikalne signalizacije z nadvoza postavljene še vzdrževalne zapore.

Na gorenjski avtocesti bo danes ponoči od 20. do 5. ure zaradi del promet v predoru Karavanke potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom. Ponoči bo potekalo tudi pranje sten predora Ljubno na odseku Brezje-Podtabor v obeh smereh, zato so pričakovane krajše zapore voznega in prehitevalnega pasu.

Na podravski avtocesti bo do petka na odseku priključek Zakl-prehod Gruškovje v smeri Hrvaške zaradi del promet potekal po enem pasu.

Na primorski avtocesti bo v soboto, 27. aprila od 6. ure do nedelje, 28. aprila do 16. ure med Uncem in Logatcem proti Ljubljani promet potekal po enem pasu (zaprt vozni in odstavni pas). Možni so zastoji.

mva/mva
© STA, 2024