Vreme: Padavine se bodo prehodno okrepile

Ljubljana, 23. aprila - Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, meja sneženja se bo nekoliko spustila. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 metrov. Popoldne se bo oblačnost trgala, nastale bodo posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na zahodu bo občasno lahko rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik. Spet bo nekoliko topleje.

Vremenska slika: Nad srednjo in delom zahodne Evropo se še vedno zadržuje hladna zračna masa. V severnem in južnem Sredozemlju pa sta dve ciklonski območji. V višinah k nam z vzhodnim vetrom še vedno doteka hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo večinoma oblačno. Padavine se bodo predvsem v krajih severno od nas prehodno okrepile. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno s plohami, lahko tudi kakšno nevihto.

laz/laz
© STA, 2024