Začenja se Festival hrane za možgane: O meniju prihodnosti z znanstvenicami in znanstveniki

Ljubljana, 23. aprila - V organizaciji Univerze v Ljubljani, Instituta Jožef Stefan in Kemijskega inštituta se danes začenja Festival hrane za možgane, ki bo do četrtka postregel s številnimi dogodki na temo trajnostne prehrane in menija prihodnosti.

Ljubljana.
Univerza v Ljubljani, Institut Jožef Stefan in Kemijski inštitut med 23. in 25. aprilom organizirajo Festival hrane za možgane: o meniju prihodnosti z znanstvenicami in znanstveniki.
Foto: Univerza v Ljubljani

Danes bo študentom UL na voljo brezplačna delavnica, na kateri se bodo lotili praktične priprave obrokov in se seznanili z nasveti za preprečevanje nastajanja in zmanjševanje zavržene hrane. Delavnici bo v Kinu Bežigrad sledil znanstveni slam, na katerem bodo raziskovalci predstavili tematsko raznolike raziskave in dosežke s področja trajnostnosti in prehrane.

Do četrtka se bo zvrstilo tudi več okroglih miz o trajnostnih prehranskih sistemih, izzivih prehranjevanja v času agroživilskih inovacij in podnebnih izzivov, okoljskih politikah in prehranski varnosti. Pred rektoratom univerze pa je na ogled tudi razstava.

maa/lu
© STA, 2024