Vreme: Delno jasno

Ljubljana, 20. aprila - Zvečer bo sprva še nastalo nekaj ploh. Ponoči se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo v severozahodni in severni Sloveniji od -3 do -1, drugod povečini od 0 do 2, ob morju pa okoli 5 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo sprva delno jasno, čez dan pa zmerno do pretežno oblačno. Popoldne lahko predvsem na zahodu nastane kakšna ploha. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 12, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo sprva precej jasno, zjutraj bo marsikje možna slana. Čez dan se bo oblačnost povečala. Zvečer bo na zahodu že začelo rahlo deževati. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. V torek bo oblačno in deževno. Še bo vetrovno.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka, ki se širi tudi proti srednji Evropi in Alpam. Z vetrovi severnih smeri v višinah k nam doteka nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer bo sprva še nastalo nekaj ploh. Ponoči se bo delno zjasnilo, več oblačnosti bo ostalo v krajih vzhodno od nas. V Kvarnerju bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. V Alpah ter v Furlaniji Julijski Krajini bo popoldne nastala kakšna ploha. Še bo pihala burja.

ikr/ikr
© STA, 2024