V Mariboru uredili igrišče pri OŠ Prežihovega Voranca

Maribor, 21. aprila - V Mariboru so ta teden slovesno predali namenu prenovljeno igrišče pri Osnovni šoli Prežihovega Voranca. V dopoldanskem času bo na voljo za šolo in vrtec, popoldan in čez konec tedna pa bo odprto tudi za ostale ljudi, so za STA povedali na občini.

Maribor.
V Mariboru so slovesno predali namenu prenovljeno igrišče pri Osnovni šoli Prežihovega Voranca. V dopoldanskem času bo na voljo za šolo in vrtec, popoldan in čez konec tedna pa bo odprto tudi za ostale ljudi.
Foto: MO Maribor

V okviru prenovitvenih del so odstranili dotrajano igrišče in atletsko stezo ter zgradili novo večnamensko igrišče, ki zajema igrišče za rokomet, mali nogomet in dve igrišči za košarko. Na igrišču je omogočeno tudi igranje odbojke in badmintona.

Ob igrišču so na vzhodni in zahodni strani igrišča postavili lovilne mreže za žoge, med ploščadjo pred šolo in igriščem pa so uredili pot.

Investicija je ocenjena na nekaj manj kot 240.000 evrov, pri čemer je predvideno, da bo upravičene stroške projekta v vrednosti 100.000 evrov sofinanciralo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

ase/lte
© STA, 2024