Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MACAO - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na turnirju svetovnega pokala v Macau obstal v osmini finala. Tam je 14. igralca s svetovne lestvice ugnal Kitajec Lin Gaoyuan, osmi na svetu, s 4:2 (7, 8, 9, -7, -4, 8).

GOLD COAST - Plavalka Olimpije Neža Klančar je na odprtem prvenstvu Avstralije v plavanju danes z zelo dobrim izidom 24,89 osvojila še šesto mesto na 50 m prosto. Razred zase ta bili Shayna Jack in Meg Harris, ki sta si prvo mesto razdelili z izidom 24,28.

RIM - Italijanski nogometni prvoligaš Roma, ki ga zvečer čaka povratna četrtfinalna tekma evropske lige proti Milanu, je objavil, da bo Daniele De Rossi ostal trener ekipe dolgoročno, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Nekdanji kapetan Rome je v klub prišel kot začasni trener po januarskem slovesu Joseja Mourinha, ekipa pa je pod njegovim vodstvom doživela preporod, tudi prvo četrtfinalno tekmo evropske lige v Milanu je dobila z 1:0.

LJUBLJANA - Po zmagi münchenskega Bayerna nad Arsenalom v četrtfinalu lige prvakov je znano tudi, da se je Red Bull Salzburg kot zadnja ekipa iz Evrope prebil na klubsko svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto med 15. junijem in 13,. julijem v ZDA. Gre za premierni nastop avstrijskega kluba v eliti. Za severne sosede je uvrstitev še kako pomembna, saj naj bi po poročanju medijev klubi samo za udeležbo na tekmovanju prejeli približno po 50 milijonov evrov.

PHILADELPHIA - V končnico severnoameriške košarkarske lige NBA so se v vzhodni konferenci uvrstili tudi Philadelphia 76ers. V odločilni tekmi so v izjemno napeti tekmi s 105:104 premagali Miami Heat. Nasprotnik Philadelphie v prvem krogu končnice bodo New York Knicks. Za Miami, predlanskega finalista lige NBA, pa še ni vse končano. Ekipa s Floride se bo za zadnje prosto mesto pomerila s Chicago Bulls. Bržkone pa bo Miami zaigral brez zvezdnika Jimmyja Butlerja, ki se je poškodoval koleno. Chicago je danes ugnal Atlanto s 131:116.

DALLAS - Hokejisti Dallas Stars so z zmago končali redni del severnoameriške lige NHL in potrdili prvo mesto v zahodni konferenci. Zvezde so doma z 2:1 po kazenskih strelih ugnale St. Louis Blues. V končnici zahodne konference so tudi Edmonton Oilers, ki so v gosteh na svoji predzadnji tekmi izgubili proti Arizoni z 2:5. Zadnje dolgove rednega dela sta med drugimi danes poravnala Tampa in Toronto, prva je zmagala s 6:4. Po gol in podajo so za zmagovalce vpisali Brandon Hagel, Nicholas Paul, Anthony Duclair in Nikita Kučerov, s 144 točkami tudi prvi strelec lige. New York Islanders so na preostali tekmi s 5:4 ugnali Pittsburgh Penguins.

lr/ag/lr
© STA, 2024