Vreme: Ponoči bo večinoma suho

Ljubljana, 17. aprila - Zvečer se bodo plohe prenehale pojavljati, postopno se bo pooblačilo, ponekod na vzhodu pa bo oblačnosti manj. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 5 do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod v notranjosti pa severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 13, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo delno jasno s hladnim jutrom, zjutraj bo možna kratkotrajna megla. Na izpostavljenih legah bo lahko slana. V soboto bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo in Balkanom je obsežno območje nizkega zračnega tlaka s hladno fronto, ki se pomika proti Črnim morjem. Območje Alp je na robu obsežnega anticiklona s središčem nad Atlantikom. Nad naše kraje od severa doteka hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bodo predvsem v krajih severno in zahodno od nas krajevne plohe. V krajih vzhodno od nas pa bo ostalo delno jasno. V četrtek bo pretežno oblačno, nekaj več sonca bo na vzhodu. Pojavljale se bodo krajevne padavine, lahko tudi kakšna nevihta. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.

vv/vv
© STA, 2024