Na Festivalu hrane za možgane o meniju prihodnosti in trajnostnih prehranskih sistemih

Ljubljana, 18. aprila - Univerza v Ljubljani, Institut Jožef Stefan in Kemijski inštitut med 23. in 25. aprilom organizirajo Festival hrane za možgane. Na dogodkih v sklopu festivala bodo različni strokovnjaki na področju prehrane spregovorili o aktualnih družbenih vprašanjih in izzivih vzpostavljanja trajnostnih prehranskih sistemov, so sporočili z univerze.

Ljubljana.
Univerza v Ljubljani, Institut Jožef Stefan in Kemijski inštitut med 23. in 25. aprilom organizirajo Festival hrane za možgane: o meniju prihodnosti z znanstvenicami in znanstveniki.
Foto: Univerza v Ljubljani

Festival se bo v torek pričel z delavnico za študente UL, na kateri se bodo lotili praktične priprave obrokov in se seznanili z nasveti za preprečevanje nastajanja in zmanjševanje zavržene hrane ter drugimi uporabnimi kuharskimi nasveti.

Delavnici bo v Kinu Bežigrad sledil znanstveni slam, na katerem bodo raziskovalci na poljuden način predstavili raznolike raziskave in dosežke s področja trajnostnosti in prehrane.

V sredo in četrtek pa se bodo zvrstile tudi številne okrogle mize.

maa/lu
© STA, 2024