Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 17. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Danes bosta znana še dva polfinalista nogometne lige prvakov. Borussii Dortmund in PSG, ki sta si polfinale zagotovila v torek, se bosta pridružila zmagovalca današnjih večernih povratnih četrtfinalnih dvobojev med Bayernom in Arsenalom ter Realom in Manchester Cityjem. Prvi tekmi sta se končali z neodločenima izidoma 2:2 in 3:3. V torek sta se v polfinale že uvrstila Dortmund in PSG. Prvi je v dveh četrtfinalnih dvobojih izločil Atletico Jana Oblaka s skupnim izidom 5:4, PSG pa Barcelono s 6:4.

KAMNIK - Odbojkarice Calcita Volleyja in Nove KBM Branik, tradicionalne rivalke, bodo danes ob 19. uri v Kamniku začele finalno serijo državnega prvenstva. V zadnjih 16 letih sta se ekipi v finalu srečali kar 14-krat, osemkrat so bile uspešnejše Štajerke, šestkrat pa Gorenjke, ki so dobile zadnje štiri medsebojne serije. Danes bo na sporedu tudi prva tekma dvoboja za tretje mesto med Gen-I Volleyjem in Sip Šempetrom, prav tako pa prva tekma malega finala pri moških, moči bosta preverila i-Vent Maribor in Panvita Pomgrad.

LJUBLJANA - Nogometaše Olimpije in Maribora danes ob 18.30 v Stožicah čaka zaostala tekma 26. kroga Prve lige Telemach. Večni derbi, ki ob precejšnjem vodstvu Celja tokrat ne odloča o boju za prvaka, je bil zaradi urejanja travnate površine na osrednjem ljubljanskem stadionu preložen za mesec dni.

LJUBLJANA - Janez Slivnik, ki je bil od leta 2020 vodja reprezentanc v panogi za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije, je nov trenerski izziv našel v Avstriji. Kot so potrdili pri avstrijski smučarski zvezi, bo 51-letni Slivnik poslej odgovoren za člane mlade avstrijske ekipe za hitre discipline za evropski pokal. Predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Janez Bijol je po rezultatsko najslabši sezoni v svetovnem pokalu v 17 letih po koncu tekmovalne sezone prekinil sodelovanje z dotedanjim vodjem panoge Miho Verdnikom. Novi vodja panoge Matjaž Šarabon bo predvidoma do 15. maja predstavil sestave ekip.

PARIZ - Danes, natanko 100 dni do začetka pariških bojev, gre v prodajo več kot 250.000 novih vstopnic za olimpijske igre. Vstopnice bodo na voljo prek uradne spletne strani, to pa bo ena od zadnjih priložnosti za nakup olimpijske vstopnice. Igre se bodo začele 26. julija. Za obeleženje te prelomnice 100 dni do iger bodo organizatorji v prodajo dali novo serijo vstopnic, ki je na voljo od 10. ure dalje.

VANCOUVER - Znanih je vseh 16 udeležencev končnice severnoameriške hokejske lige NHL. Ponoči so si zadnjo vstopnico za odločilni del sezone priborili hokejisti Washington Capitals, ki so z 2:1 v gosteh premagali Philadelphia Flyers. Hokejisti Vancouver Canucks so z zmago nad Calgaryjem s 4:1 redni del sezone končali kot pacifiški prvaki.
Znani so vsi udeleženci letošnje končnice. V njej bodo zaigrali tudi Los Angeles Kings, za katere igra Anže Kopitar. Kralji bodo zadnjo, 82., tekmo rednega dela odigrali v petek zjutraj, ko bodo na domačem ledu gostili Chicago Blackhawks.

SAN FRANCISCO - Košarkarji Golden State Warriors s superzvezdnikom Stephenom Curryjem so klavrno sezono končali s porazom v končnici proti Sacramento Kings s 94:118 in ostali brez nadaljevanja sezone. Medtem pa so Los Angeles Lakers LeBrona Jamesa v gosteh premagali New Orleans Pelicans s 110:106 in se bodo v prvem krogu končnice pomerili z Denver Nuggets.

am/am
© STA, 2024