Izrael z zavezniki sestrelil 99 odstotkov iranskih izstrelkov, trdi vojska

Tel Aviv, 14. aprila - Iran je včeraj z več kot 300 droni in raketami napadel Izrael, vendar so jih 99 odstotkov sestrelili, je sporočila izraelska vojska. V napadu je bilo po njihovih navedbah ranjenih najmanj 12 ljudi, smrtnih žrtev ni bilo, prav tako ne omembe vredne škode.

Jeruzalem.
Plameni na nebu nad Jeruzalemom, ki so posledica eksplozij, saj je izraelski protiraketni sistem Iron Dome prestrezal rakete in drone iz Irana.
Foto: Xinhua/STA

Izrael, Kirjat Šemona.
Iran je v soboto z več kot 300 droni in raketami napadel Izrael, vendar so jih 99 odstotkov sestrelili, je sporočila izraelska vojska.
Foto: Xinhua/STA

Tiskovni predstavnik izraelske vojske Daniel Hagari je danes pojasnil, da je Iran sinoči proti Izraelu izstrelil več kot 300 balističnih raket, dronov in manevrirnih izstrelkov.

Dodal je, da od izstreljenih 170 dronov in 30 manevrirnih raket nobeden od njih ni dosegel Izraela, so pa izraelsko ozemlje dosegle nekatere od 110 izstreljenih balističnih raket.

Izraelska vojska je v ločeni izjavi medtem sporočila, da so identificirali več deset izstrelitev raket zemlja-zemlja. Kot so dodali, so večino od njih prestregli, preden so dosegle izraelsko ozemlje.

tib/rp/akt/tib
© STA, 2024