V Kranju do podnebne nevtralnosti s skoraj 50 zavezami

Kranj, 10. aprila - V Kranju, ki ga je Evropska komisija izbrala v Misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030, nameravajo podnebne cilje izpolniti s skoraj 50 zavezami. Podpisalo jih je že 49 podjetij in organizacij, podporo kranjskemu podnebnemu načrtu pa je napovedalo tudi nekaj ministrstev, so sporočili iz občine.

Kranj, mestna občina Kranj.
V Kranju, ki ga je Evropska komisija izbrala v Misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030, nameravajo podnebne cilje izpolniti s skoraj 50 zavezami. Podpisalo jih je že 49 podjetij in organizacij.
Foto: MOK

Kot so pojasnili na kranjski občini, so Evropski komisiji najprej posredovali prvih 38 zavez, drugi sklop pa bodo poslali jutri. Evropska komisija bo v naslednjih mesecih izvedla uradni pregled dokumentov, jeseni pa bo podelila nazive tistim mestom, katerih podnebno pogodbo bo potrdila kot ustrezno pripravljeno in predvsem uresničljivo.

Če želimo uresničiti cilje, ki smo si jih zadali v naši podnebni pogodbi, je pomembna podpora na vseh ravneh, tako v lokalni skupnosti kot na ravni države, so povzeli župana Matjaža Rakovca.

zc/jes/jes
© STA, 2024