Raziskava pokazala možnosti boljše rehabilitacije po možganski kapi

Koper, 3. aprila - Rehabilitacijo po možganski kapi je mogoče izboljšati s kombinacijo gibalne in miselne vadbe ter diete, so pokazali prvi izsledki čezmejnega projekta XBrain.net, ki so jih danes predstavili na Znanstveno-raziskovalnem centru (ZRS) Koper. V bolnišnicah v Izoli in Trstu bodo ugotovitve prihodnji mesec prvič uporabili v praksi.

Koper, Center humanističnih znanosti ZRS Koper.
Novinarska konferenca s predstavitvijo rezultatov študije gibalne neaktivnosti.
Predstojnik Inštituta za kineziološke raziskave ZRS Boštjan Šimunič, predstojnik oddelka za kirurgijo v Splošni bolnišnici Izola Mladen Gasparini, profesor na univerzi v Padovi Marco Narici, profesor na univerzi v Trstu Gianni Biolo, namestnik predstojnika Inštituta za kineziologijo Uroš Marušič, direktor ZRS Koper Rado Pišot.
Foto: Bojan Kralj/STA

Koper, Center humanističnih znanosti ZRS Koper.
Novinarska konferenca s predstavitvijo rezultatov študije gibalne neaktivnosti.
Predstojnik Inštituta za kineziološke raziskave ZRS Boštjan Šimunič, predstojnik oddelka za kirurgijo v Splošni bolnišnici Izola Mladen Gasparini, profesor na univerzi v Padovi Marco Narici, profesor na univerzi v Trstu Gianni Biolo, direktor ZRS Koper Rado Pišot, namestnik predstojnika Inštituta za kineziologijo Uroš Marušič.
Foto: Bojan Kralj/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.479 znakov (brez presledkov) oziroma 434 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

lem/bkr/tz/moz
© STA, 2024