Gault&Millau Slovenija štiri kape letos podelil desetim restavracijam

Ljubljana, 3. aprila - Eden najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije Gault&Millau je štiri kape in s tem naziv najboljše v Sloveniji letos podelil desetim restavracijam.

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Prejemnik priznanja 'Chef leta' David Žefran iz restavracije Milka v Kranjski Gori.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Prejemnik priznanja 'Chef tradicije' Simo Komel iz Bistroja Grad Štanjel.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Prejemnik priznanja 'Chef prihodnosti' Ago Špacapan iz Špacapanove hiše v Komnu.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Prejemnik priznanja 'Najboljši sommelier/natakar', Andrej Kurež iz restavracija Hotela Marina v Izoli.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, hotel Slon.
Kulinarični dogodek, na katerem so razglasili prejemnike nazivov najboljših po izboru Gault&Millau za leto 2024, udeležence je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Najboljšo oceno si je tudi letos prislužila Hiša Franko iz Starega sela pri Kobaridu, štiri kape pa so prejele še Gostilna Pri Lojzetu, Grič, Hiša Denk, Ošterija Debeluh, Restavracija Milka, Restavracija Strelec, Restavracija Mak, Restavracija Pavus ter JB restavracija.

Poleg tega so na sinočnjem dogodku 30 restavracijam podelili tri kape, razglasili pa so še prejemnike posebnih priznanj. Šef leta 2024 je postal David Žefran iz kranjskogorske restavracije Milka, šef prihodnosti pa Ago Špacapan iz Špacapanove hiše v Komnu, so danes sporočili iz vodnika.

Celoten seznam vseh, ki so se uvrstili v vodnik, bo znan konec meseca z izidom tiskane izdaje vodnika.

bg/jes/jes
© STA, 2024