Gault&Millau Slovenija štiri kape letos podelil desetim restavracijam
Ljubljana, 3. aprila - Eden najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije Gault&Millau je štiri kape in s tem naziv najboljše v Sloveniji letos podelil desetim restavracijam.
Najboljšo oceno si je tudi letos prislužila Hiša Franko iz Starega sela pri Kobaridu, štiri kape pa so prejele še Gostilna Pri Lojzetu, Grič, Hiša Denk, Ošterija Debeluh, Restavracija Milka, Restavracija Strelec, Restavracija Mak, Restavracija Pavus ter JB restavracija.
Poleg tega so na sinočnjem dogodku 30 restavracijam podelili tri kape, razglasili pa so še prejemnike posebnih priznanj. Šef leta 2024 je postal David Žefran iz kranjskogorske restavracije Milka, šef prihodnosti pa Ago Špacapan iz Špacapanove hiše v Komnu, so danes sporočili iz vodnika.
Celoten seznam vseh, ki so se uvrstili v vodnik, bo znan konec meseca z izidom tiskane izdaje vodnika.