Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SAN FRANCISCO - Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA po sedmih zaporednih zmagah izgubila na gostovanju v San Franciscu, igralci Golden State Warriors so slavili s 104:100 in zabeležili peto zmago v nizu. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za goste dosegel trojni dvojček s 30 točkami, 12 skoki in 11 podajami. Tekma je bila na razporedu že 19. januarja, pa so jo prestavili zaradi smrti pomočnika trenerja Warriors Dejana Milojevića v Salt Lake Cityju.

BILBAO - Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo danes v tretji etapi dirke po Baskiji branil skupno vodstvo. Na trasi od Ezpelete do Altsasuja bo moral tako kot ostali tekmeci premagati šest kategoriziranih vzponov, zadnjega med njimi okoli 18 km pred ciljem. Tretja etapa šestdnevne 63. izdaje preizkušnje po Baskiji bo s 190,9 km najdaljša.

LJUBLJANA - Radenci bodo 18. maja gostili 41. maraton Treh src. Prijave še možne do 10. aprila s popusti, sicer pa je rok do 9. maja. Državno prvenstvo bo letos potekalo na 21 km, zanj pa se je treba prijaviti prek kluba, člana Atletske zveze Slovenije (AZS). Februarja letos je maraton, najstarejši pri nas, prejel Bloudkove plaketo. Starta tekov na 42 in 21 km bosta ob 9. uri, deset minut pozneje bodo začeli na 10.000 m, ob 9.15 pa na 5000 m. Ob 9.20 bo še start nordijske hoje na 10.000 m. Ta čas je 35 odstotkov več prijav kot lani.

LOS ANGELES - V severnoameriški ligi NHL je znanih že sedem od 16 udeležencev končnice najmočnejšega hokejskega prvenstva na svetu. Mesta med ekipami, ki se bodo v izločilnih bojih merila za naslov, Stanleyjev pokal, pa še nima potrjenega zasedba Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki lovi zadnjo, osmo vstopnico v zahodni konferenci. Kopitarja in druščino naslednja tekma čaka v četrtek v zgodnjih jutranjih urah, ko bodo skušali na domačem ledu prekiniti niz treh porazov proti ekipi Seattle Kraken.

am/jz/alz/am
© STA, 2024