Celje bo aprila gostilo Mladinski pevski festival

Celje, 25. marca - Celje bo med 3. in 6. aprilom gostilo 35. Mladinski pevski festival. Kot je na današnji novinarski konferenci povedala producentka za zborovsko glasbo na JSKD Mihela Jagodic, se bo na uvodnem koncertu predstavilo pet zborov, v revijalnem delu festivala bo nastopilo šest zborov, na državnem tekmovanju pa jih bo tekmovalo 13.

Celje, Narodni dom.
Novinarska konferenca pred pričetkom Mladinskega pevskega festivala.
Pomočnik direktorja za program na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti Tomaž Simetinger, producentka za zborovsko glasbo Mihela Jagodic, umetniški vodja festivala Nenad Firšt in direktor celjske občinske uprave Gregor Deleja.
Foto: Lili Pušnik/STA

Festival bo potekal štiri dni, od tega je samo en dan tekmovalni. V tekmovalnem delu se bodo zbori predstavili s po eno pesmijo slovenskega avtorja.

Nastope tekmovalnih zborov bo ocenila žirija, ki bo podelila zlato priznanje z odliko nad 90 točk, srebrno in bronasto priznanje ter posebna priznanja.

Direktor celjske občinske uprave Gregor Deleja je dejal, da bo leto 2024 za celjski festival z najdaljšo tradicijo prelomno, saj se pod njegovo okrilje seli tudi bienalno državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov.

lpc/jvo
© STA, 2024