Peter Prevc: Veselim se novega poglavja

Planica, 24. marca - Peter Prevc, najuspešnejši slovenski smučarski skakalec vseh časov, je danes v Planici na zadnji tekmi sezone končal kariero. Ob slovesu so mu pod Poncami pripravili poseben program, ki je tako njega, njegove najbližje in vse navijače v živo in pred televizijskimi ekrani ganil do solz. Veselim se novega poglavja, je ob koncu dejal Prevc.

Planica.
S posamično tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške se je v Planici sklenila letošnja sezona. Športno pot pa je končal tudi eden najuspešnejših slovenskih smučarskih skakalcev Peter Prevc.
Foto: Anže Malovrh/STA

Kot je povedal po tekmi, je vse teklo po ustaljenih tirnicah, šele na vrhu letalnice bratov Gorišek pred zadnjim skokom pa se je zavedel, da je to pa res njegov zadnji, zadnji skok.

Na sami prireditvi je bilo zelo ganjen in se je od srca zahvalil tudi navijačem. Vesel je bil tudi, da sta sinova lahko z njim delila te trenutke.

Kot eden redkih športnikov je ujel tudi pravi trenutek, sanjski vikend v Planici je v petek kronal z zmago, skupno je sezono kot najboljši Slovenec končal na petem mestu.

zza/lr/zza
© STA, 2024