Kordež: Stroka podpira reorganizacijo nujne medicinske pomoči

Zreče, 21. marca - Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Denis Kordež se je v Zrečah udeležil seminarja sekcije reševalcev v zdravstvu, na kateri so spregovorili o reorganizaciji mreže nujne medicinske pomoči Stroka spremembe, ki se bodo začele uveljavljati aprila, podpira, saj razume, v katero smer se služba nujne medicinske pomoči razvija, je ocenil.

Zreče, Terme Zreče.
Izjava za medije državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje Denisa Kordeža o reorganizaciji nujne medicinske pomoči.
Vodja reševalcev satelitskega urgentnega centra Kočevje Primož Velikonja, državni sekretar Denis Kordež in predsednik sekcije reševalcev v zdravstvu Thomas Germ.
Foto: Lili Pušnik/STA

Kodrež je spomnil, da bo ministrstvo za zdravje s 1. aprilom financiralo program zdravnika v urgentnem vozilu. Ta program so po njegovih besedah uvedli, da bi razbremenili zdravnike nepotrebnih voženj z reševalnimi vozili.

Ko bo zdravnik zaključil intervencijo na terenu, bo ponovno na razpolago za morebitno novo terensko intervencijo, lahko pa se bo vrnil v ambulanto nujne medicinske pomoči, je pojasnil.

lpc/da/lem
© STA, 2024