Nova ptujska urgenca po mnenju direktorja prijaznejša do zaposlenih in bolnikov

Ptuj, 19. marca - Nov in sodobno opremljen ptujski urgentni center zaposlenim ponuja boljše pogoje za delo, bolnikom pa hitrejšo obravnavo, je ob današnjem slavnostnem odprtju vnovič izpostavil direktor Splošne bolnišnice Ptuj Aleksander Voda. Ob njem je trak 7,4 milijona evrov vredne naložbe prerezala tudi ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel.

Ptuj, Urgentni center Ptuj.
Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je uradno odprla Urgentni center Splošne bolnišnice Ptuj.
Foto: Vida Toš/STA

Ptuj, Urgentni center Ptuj.
Obiskovalci uradne otvoritve urgentnega centra Ptuj.
Foto: Vida Toš/STA

Ptuj, Urgentni center Ptuj.
Nagovor vršilca dolžnosti direktorja Splošne bolnišnice Ptuj Aleksandra Vode ob uradni otvoritvi urgentnega centra.
Foto: Vida Toš/STA

Ptuj, Urgentni center Ptuj.
Odprtje Urgentnega centra Splošne bolnišnice Ptuj.
Vodja urgentnega centra Simona Kalšek, strokovni direktor SB Ptuj Teodor Pevec, v. d. direktorja SB Ptuj Aleksander Voda, ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel in predsednik sveta zavoda Simon Zore.
Foto: Vida Toš/STA

Ptuj, Urgentni center Ptuj.
Vršilec dolžnosti direktorja Splošne bolnišnice Ptuj Aleksander Voda in ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel sta prerezala trak ob uradni otvoritvi urgentnega centra.
Foto: Vida Toš/STA

Novi center sicer deluje od decembra, danes pa so ga tudi slovesno odprli. Ob novih prostorih je zdaj bolnišnica Ptuj po besedah Vode bogatejša še za nov reanimacijski prostor, operacijsko dvorano, triažo in opazovalnico za šest bolnikov. Po njegovih besedah pa je ključno, da je urgentni center enotna vstopna točka. To pomeni, da bolnikom ni treba najprej v zdravstveni dom in nato v urgentni center. Delo v urgentnem centru na 700 kvadratnih metrih teče brez težav.

vit/spc
© STA, 2024