Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Mednarodna rokometna zveza je po koncu kvalifikacij določila bobne pred žrebom skupinskega dela olimpijskih iger v Parizu. Slovenija je pristala v četrtem bobnu skupaj z branilci naslova z OI v Tokiu in gostitelji Francozi. V prvem sta Danska in Španija, v drugem Hrvaška ter Norveška, v tretjem Madžarska in Nemčija, v petem Švedska in Egipt, v šestem pa Argentina in Japonska.

INDIAN WELLS - Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz je ubranil naslov na mastersu v Indian Wellsu z nagradnim skladom 8,3 milijona evrov. V finalu je 20-letnik iz Murcie po uri in 44 minutah ugnal Rusa Danila Medvedjeva s 7:6, 6:1.

LAS VEGAS - Branilci naslova severnoameriške hokejske lige NHL Vegas Golden Knights, ki so se po zmagi s 3:1 nad New Jersey Devils v boju za končnico na sedmem mestu lestvice zahodne konference izenačili z Los Angeles Kings. Obe ekipi imata po novem 79 točk.

NEW YORK - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je začel 417. teden na vrhu računalniške lestvice ATP. V deseterici je prišlo do nekaj manjših sprememb, predvsem na vrhu pa razlika med prvo četverico ostaja majhna. Od Slovencev sta med 500 najboljšimi še naprej Blaž Rola in Bor Artnak.

NEW YORK - Poljska teniška zvezdnica Iga Swiatek je ostala na prvem mestu lestvice WTA in še povišala prednost pred zasledovalkami po osvojenem naslovu v Indian Wellsu. Od Slovenk je najvišje ostala Kaja Juvan (113.), ki pa že nekaj časa ne igra na turneji in je ne bo niti na aprilskem reprezentančnem tednu v pokalu Billie Jean King.

TRABZON - Po nedeljski tekmi v turški ligi je izbruhnilo nasilje med navijači Trabzonspora in igralci Fenerbahčeja. Množica domačih navijačev je vdrla na igrišče stadiona Trabzonspora po zadnjem žvižgu obračuna, ki ga je Fenerbahče dobil s 3:2. Po nasilnih prizorih je turški notranji minister Ali Yerlikaya napovedal začetek preiskave incidenta.

alz/am/alz
© STA, 2024