Večerova osebnost Štajerske v letu 2023 onkologinja Maja Ravnik

Maribor, 15. marca - Večerova osebnost Štajerske za leto 2023 po izboru bralcev je na sinočnji prireditvi v Minoritski cerkvi postala zdravnica Maja Ravnik. Internistična onkologinja se je po študiju v Ljubljani kot prva specializantka onkologije izven Onkološkega inštituta vrnila v Maribor in z ekipo entuziastov vzpostavila onkološki oddelek.

Maribor.
Večerova osebnost Štajerske za leto 2023 po izboru bralcev je na prireditvi v Minoritski cerkvi postala zdravnica, onkologinja Maja Ravnik.
Onkologinja Maja Ravnik.
Foto: Andrej Petelinšek/Večer

Posebna komisija je izbrala še osebnosti leta v petih kategorijah. Za naj znanstvenico so izbrali Katjo Košir, profesorico na oddelku za psihologijo filozofske fakultete, nevladnica leta pa je postala dolgoletna koordinatorica dejavnosti pri Zvezi prijateljev mladine Maribor Kornelija Kaurin.

Nagrada na kulturnem področju je pripadla knjigarni Mariborka, gospodarstvenik leta je postal Bogdan Kronovšek, direktor in lastnik podjetja Kronoterm, po odlični pa je priznanje za športno osebnost prejel odbojkar Rok Možič.

gm/spc
© STA, 2024