Slovenski študenti se bodo v v finalu potegovali za pripravo zajtrka v vesolju

Dol pri Ljubljani, 13. marca - Študenti z BIC Ljubljana, Višje strokovne šole so se kot edina evropska šola uvrstili med deseterico izbranih v finale mednarodnega tekmovanja NASA HUNCH Culinary Challenge.

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Astronavtski zajtrk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Mentorica Katarina Smole.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Mentorica Katarina Smole.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Mentorica Katarina Smole s študentom Markom Jerajem.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Mentorica Katarina Smole s študentom Markom Jerajem.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Mentor Andrej Molk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Mentor Andrej Molk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Mentor Andrej Molk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Astronavtski zajtrk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Astronavtski zajtrk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Astronavtski zajtrk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Astronavtski zajtrk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Študenti so pripravili zajtrk z ješprenjem, suhimi hruškami, orehi in dimljenim tofujem. Jed zmagovalne ekipe bodo v vesoljski agenciji Nasa vključili v prehrano astronavtov.

Tema letošnjega tekmovanja je bila priprava zajtrka slanega okusa, ki naj bi vseboval vsaj eno vrsto zelenjave. Poleg teme so bile s strani organizatorja tekmovanja, ameriške vesoljske agencije Nasa, dodane še prehranske zahteve, ki so jih tekmovalci s sestavo jedi morali zagotoviti, so pojasnili na današnji predstavitvi zajtrka.

Študentje BIC Ljubljana v Huston na finalno tekmovanje, ki bo potekalo 17. aprila, odhajajo kot edina evropska šola.

mde/apo
© STA, 2024