Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 13. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Drevi bosta znana še zadnja dva udeleženca četrtfinala nogometne lige prvakov. Ob 21. uri se bodo na povratnih tekmah merili madridski Atletico slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka in milanski Inter, ki je prvi obračun dobil z 1:0, Borussia Dortmund pa bo gostila PSV Eindhoven, prva tekma se je končala z 1:1. V četrtfinalu so že Bayern, PSG, Real Madrid, ki je z 2:1 končal pot Leipziga Kevina Kampla in Benjamina Šeška, branilec naslova Manchester City, Barcelona in Arsenal.

SINGAPUR - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je izgubil dvoboj drugega kroga na turnirju serije WTT v Singapurju z nagradnim skladom 1,37 milijona evrov. S 3:1 v nizih ga je ugnal Indijec Sharath Kamal Achanta, ki je bil v kvalifikacijah usoden tudi za drugega Slovenca, Denija Kožula.

INDIAN WELLS - Italijanski teniški as Jannik Sinner je podaljšal niz zmag na 18, potem ko je v osmini finala prvega mastersa sezone v ameriškem Indian Wellsu premagal domačina Bena Sheltona, s 7:6 (4), 6:1. V ženski konkurenci je zanesljivo v četrtfinale napredovala prva nosilka Poljakinja Iga Swiatek.

DALLAS - Hokejisti Floride so ponoči gostovali v Dallasu in po preobratu v zadnji tretjini dobili veliki derbi s 4:3. Gre za obračun, ki ga številni ameriški mediji vidijo tudi v finalu letošnjega boja za Stanleyjev pokal. Florida je z zmago prav tako potrdila prvo mesto na vzhodu in v ligi. V derbiju vrha metropolitanske skupine pa so New York Rangers v gosteh premagali Carolino z nogometnim izidom 1:0 in na 16. tekmi dosegli 13. zmago.

SACRAMENTO - Košarkarji Sacramenta, Minnesote in Bostona so ponoči v severnoameriški ligi NBA zabeležili zanesljive zmage. Kings so bili doma boljši od Milwaukeeja s 129:94, Timberwolves v gosteh od Los Angeles Clippers s 118:100, Celtics pa prav tako na tujem od Utah Jazz s 123:107. Na vrhu zahodne konference vlada vse večja gneča. Oklahoma City Thunder, ki je ponoči izgubila proti Indiana Pacers s 111:121, je tako kot Denver Nuggets pri razmerju zmag in porazov 45-20, sledi pa Minnesota s 45-21.

ag/ag
© STA, 2024