Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 12. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TRONDHEIM - Vodilna skakalka v svetovnem pokalu Nika Prevc je v boju za veliki kristalni globus z odliko opravila uvodni tekmi norveške turneje v Oslu. Potem ko je na srednji skakalnici po skoraj polurnem čakanju na nastop ohranila mirno kri in skočila do šestega mesta, je na veliki stala na zmagovalnem odru. Pet tekem pred koncem sezone ima 189 točk naskoka. Nova tekma jo čaka danes ob 18. uri, ob 16. uri bo moška tekma.

CHICAGO - Slovenski košarkarski as Luka Dončić je nadaljeval niz trojnih dvojčkov v severnoameriški ligi NBA. Tokrat sicer ni presegel 30 točk, je pa ob zmagi svojih Dallas Mavericks pri Chicago Bulls s 127:92 dosegel 27 točk, 14 podaj in 12 skokov.

MONTREUX - Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je ohranil vodstvo na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci, ki ga drži že 129 tednov zapovrstjo. Se mu je pa zelo približal danski as Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), ki ima le še dobrih 400 točk zaostanka. Pogačar je namreč izgubil točke, potem ko po zmagi na dirki Strade Bianche pretekli teden ni nastopal. Lani je v tem času dobil preizkušnjo Pariz-Nica in posledično izgubil točke za lestvico.

INDIAN WELLS - Italijanski teniški igralec Luca Nardi je pripravil največje presenečenje doslej na letošnjem prvem mastersu v Indian Wellsu. S 6:4, 3:6, 6:3 je v kalifornijski puščavi izločil prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića. Ta se je po petih letih vrnil v Indian Wells in izpadel že po svojem drugem obračunu.

LOS ANGELES - Hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani ugnali New York Islanders s 3:0 in dosegli pomembno zmago v boju za končnico. Na zahodu so s 77 točkami na sedmem mestu.

ag/alz/zza/ag
© STA, 2024