OKS podaljšal sodelovanje s Peakom za osem let

Ljubljana, 11. marca - Olimpijski komite Slovenije je podaljšal sodelovanje s kitajskim proizvajalcem športne opreme Peak še za osem let, so sporočili iz OKS. Predsednik OKS Franjo Bobinac in predsednik uprave kitajskega podjetja Zhihua Xu sta tako podaljšala sodelovanje do vključno poletnih olimpijskih iger v avstralskem Brisbanu leta 2032.

Kitajska, Quanzhou.
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez Franjo Bobinac in predsednik uprave kitajskega podjetja Peak Zhihua Xu sta podpisala novo osemletno pogodbo, s tem pa sta podaljšala sodelovanje do vključno letnih olimpijskih iger v avstralskem Brisbanu 2032.
Foto: Arhiv OKS

Predmet njunega sodelovanja ni le olimpijska reprezentanca Slovenije, temveč tudi druge reprezentance pod okriljem OKS, ki slovenske barve zastopajo na svetovnih, evropskih prvenstvih, sredozemskih ter mladinskih olimpijskih igrah in olimpijskih festivalih evropske mladine.

Podjetje Peak se je s podpisom pogodbe zavezalo tudi k zagotavljanju opreme paraolimpijski reprezentanci na paraolimpijskih igrah v prihodnjih dveh olimpijskih ciklih.

zza/nem/zza
© STA, 2024