Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SINGAPUR - Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel turnir serije WTT v Singapurju. V prvem krogu glavnega dela turnirja je Slovenec s 3:0 (2, 11, 4) brez večjih težav premagal Poljaka Macieja Kubika.

ORLANDO - Slovenski golfistki Pia Babnik in Ana Belac sta se odlično odrezali na dveh ločenih turnirjih na Floridi. Mlada Ljubljančanka Babnik je na turnirju evropske serije zasedla drugo mesto v ekipni konkurenci in 20. med posameznicami, Portorožanka Belac pa je na seriji Epson izgubila razigravanje za naslov.

LJUBLJANA - Olimpijski komite Slovenije (OKS) je podaljšal sodelovanje s kitajskim proizvajalcem športne opreme Peak še za osem let, so sporočili iz OKS. Predsednik OKS Franjo Bobinac in predsednik uprave kitajskega podjetja Zhihua Xu sta tako podaljšala sodelovanje do vključno poletnih olimpijskih iger v avstralskem Brisbanu leta 2032.

LOS ANGELES - Anthony Davis je na predvečer svojega 31. rojstnega dne v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 27 točkami in 25 skoki popeljal Los Angeles Lakers do zmage s 120:109 proti eni najboljših ekip zahoda, Minnesoti. Timberwolves so v tekmo vstopili kot druga ekipa zahodne konference, po porazu proti jezernikom pa so zdrsnili na tretje mesto.

PITTSBURGH - Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so sinoči odigrali pet tekem. Edmonton Oilers so v gosteh s 4:0 premagali Pittsburgh Penguins, izkazal se je gostujoči vratar Calvin Pickard, ki je zbral 41 obramb. New York Islanders so prav tako slavili v gosteh pri Anaheim Ducks s 6:1 in dobili še šesto tekmo zapovrstjo.

nem/zza/zzb/nem
© STA, 2024